Codziennie otrzymasz od nas smaczne oraz świeże gotowe dania
Ręcznie lepione, domowe uszka z mięsem wołowym i wieprzowym. Ciasto z wiejskiej mąki pszennej ze zboża z upraw ekologicznych.
Ręcznie lepione, domowe uszka z leśnymi grzybami i kapustą kiszoną domowym sposobem. Ciasto z wiejskiej mąki pszennej ze zboża z upraw ekologicznych z dodatkiem jajek wiejskich.
Wigilia to kolacja, podczas której na stołach królują ryby. Kiedyś na polskich stołach, oprócz karpia, pojawiały się: sandacze, szczupaki czy sumy. Dziś proponujemy podać szlachetnego sandacza! Możliwy odbiór tylko 23 grudnia!!!
Nasz schab wędzony jest idealny dla miłośników wędlin o niskiej zawartości tłuszczu, ale nie pozbawionych swojskiego smaku i zapachu, który zapewnić może tylko tradycyjny sposób wytwarzania wędlin. Aromat tego przysmaku zapewnia wyborowa zalewa z autorskim doborem ziół oraz prawdziwy dym pochodzący z drewna olchowo-bukowego Wysyłka 28 marca (czwartek); Odbiór osobisty 30 marca (piątek).
Wigilia to kolacja, podczas której na stołach królują ryby. Kiedyś na polskich stołach, oprócz karpia, pojawiały się: sandacze, szczupaki czy sumy. Dziś proponujemy podać szlachetnego sandacza! Możliwy odbiór tylko 23 grudnia!!!
Naturalnie wędzone polędwiczki karpia w dymie olchowo-bukowym, z suszonymi, słodkimi pomidorami, cebulką i ziołami.
Ręcznie lepione, domowe pierogi z mięsem wołowym i wieprzowym. Ciasto z wiejskiej mąki pszennej ze zboża z upraw ekologicznych.
Ręcznie lepione, domowe pierogi z białym serem. Ciasto z wiejskiej mąki pszennej ze zboża z upraw ekologicznych.
Domowy pasztet w całości z mięsa z dzika z dodatkiem tłuszczu wieprzowego. Aromatyczny i dobrze przyprawiony. Klasyczny, prawdziwy, pachnący o idealnej konsystencji i wspaniałym smaku. Do pasztetów podawanych na zimno polecamy sosy zimne, sałatki i wiejskie pieczywo. Na przyjęciach można podawać pasztety z innymi mięsami lub same – jako przekąskę przed głównym daniem gorącym, a […]
Karp po żydowsku (gefilte fisz) – karp na słodko jest tradycyjną postną potrawą, która stała się jednym z polskich kanonicznych dań wigilijnych. Ryba podawana jest na zimno, w słodkiej galarecie, obfitej w rodzynki i pocięte w płatki migdały. Wywar, z którego przygotowana jest galareta, jest przygotowany z głowy i kręgosłupa ryby, wolno gotowanych przez wiele […]
Karp po żydowsku (gefilte fisz) – karp na słodko jest tradycyjną postną potrawą, która stała się jednym z polskich kanonicznych dań wigilijnych. Ryba podawana jest na zimno, w słodkiej galarecie, obfitej w rodzynki i pocięte w płatki migdały. Wywar, z którego przygotowana jest galareta, jest przygotowany z głowy i kręgosłupa ryby, wolno gotowanych przez wiele […]
Bigos wigilijny, czyli tradycyjny bigos w wersji postnej – bez mięsa, ale za to z leśnymi grzybami – to jedna z 12 potraw, których nie może zabraknąć na polskim stole. Kiszona kapusta, szlachetne borowiki i podgrzybki oraz aromatyczne przyprawy to sekret udanego bigosu, którym zachwycisz swoją rodzinę.
Tradycyjny, domowy barszcz czerwony na zakwasie. Aromatyczny z dodatkiem ziół i przypraw. Doskonale smakuje z uszkami, kołdunami lub pierogami. Produkt wegański, wegetariański.